fotomontage introWat is fotomontage?
Fotomontage is zo oud als de weg naar Rome. Ik deed dat vroeger met een schaar en een paar oude tijdschriften.

Ik zocht plaatjes bij elkaar, knipte ze uit en plakte ze vervolgens op een andere achtergrond. Ik zette de toren van Pisa op het Amsterdamse Rokin en de Eiffeltoren op de Lange Poten in Den Haag. Niets was me te dol.

Verdwijntruc
Tegenwoordig pak ik het professioneel aan en werk met een computer. Je zie niet eens meer dat het geknipt en geplakt is. Mensen die op een foto staan en daar eigenlijk niet horen laat ik verdwijnen. Ongewenste objecten of ongelukkige gekozen achtergronden idem dito. Ik kan ze ook veranderen of aanpassen qua kleur. Vandaag de dag is mij ook qua fotoretouche niets te dol…

Creatief met beeld
Soms laat ik mijn fantasie de vrije loop en “schiet”  met mijn digitale camera zelf een aantal plaatjes. Daarna creëer ik nieuw beeld zoals bijvoorbeeld de fotomontage van het uit het ei gepelde kereltje (zie foto show). Ook voor een “gek” beeld of een idee voor een beeldthema bent u bij mij aan het juiste adres, denk hierbij aan een uitnodiging voor een kinderfeestje.

Montages en collages
Tenslotte. Ik kan met meerdere foto's fotomontages of op een passende achtergrond met meerdere foto’s een fotocollage maken.

 

 

 

Contact

Heeft u meer vragen of wilt u gelijk een offerte van uw beschadigde foto. Neemt u dan vrijblijvend contact op met mij.

 

Ga naar boven